Hlavní obsah

Na začátku týdne deštníky, na víkend opalovací krém

Počasí se po chladném konci dubna začíná na začátku tohoto týdne dostávat do normálu. Až do čtvrtka meteorologové sice čekají poměrně dost oblačnosti i s přeháňkami, ale s citelně vyššími teplotami, než tomu bylo minulý týden. O víkendu si užijeme slunečné oblohy a teplot šplhajících až k 23 stupňům, řekla Novinkám Dagmar Honsová z Meteopressu.

Foto: Petr Horník, Právo

Článek

Během pondělního dne bude oblačno až polojasno, na jihu přechodně až zataženo se slabými přeháňkami. Nejvyšší teploty se budou pohybovat mezi 15 až 19 stupni.

„V úterý bude počasí aprílové. V Čechách čekáme oblačno až polojasno, pouze na severozápadě by se mohly vyskytnout přeháňky,“ řekla Honsová. Na Moravě a ve Slezsku bude podle ní oblačno až zataženo a srážky budou četnější. Ranní teploty klesnou na 8 až 4 stupně, odpolední vystoupí na 15 až 19.

Ve středu bude doznívat studená fronta, obloha bude zatažená až oblačná s občasnými přeháňkami, které ale budou během dne ustávat. Ráno bude ve srovnání s mrazy z minulého týdne pořád příjemné, rtuť spadne k 8 až 4 stupňům, odpoledne pak nepřekročí rozmezí 12 až 16 stupňů.

Ve čtvrtek se začne počasí měnit

Od čtvrtka se na území České republiky nasune rozsáhlá oblast vysokého tlaku. Zpočátku bude ještě oblačno až polojasno, během dne bude oblačnosti ubývat. „Ojediněle, tedy do 30 procent území se budou vyskytovat dešťové přeháňky. Ranní minima se budou pohybovat mezi 7 až 3 stupni, denní maxima vystoupí na 14 až 18.

pátek už bude jasno nebo skoro jasno. Zatímco ranní teploty opět klesnou k 8 až 4 stupňům, odpolední už povyskočí na 16 až 20 stupňů.

Sobota i neděle se budou odehrávat v téměř letním duchu. Bude jasno nebo skoro jasno. Ráno už bude relativně teplé, naměříme 10 až 6 stupňů, odpoledne pak zaznamenáme hodnoty mezi 19 až 23 stupni.

„Dosavadní modely se vzácně shodují v tom, že i ten další týden by měl přinést nárůst teplot,“ poznamenala Honsová.

Anketa

Těšíte se na oteplení?
Ano
84,9 %
Ne
15,1 %
Celkem hlasovalo 2283 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám