Hlavní obsah

Přelom dubna a května bude chladný a deštivý

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Závěr dubna a úvod května přinese podle dlouhodobého výhledu Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) průměrné až podprůměrné teploty. V příštím týdnu se budou maxima pohybovat pouze kolem 10 stupňů Celsia.

Foto: Profimedia.cz

Článek

„Období od 25. dubna do 22. května bude teplotně podprůměrné až průměrné,” konstatovali meteorologové.

Nejchladnější bude první týden od 25. dubna do 1. května, kdy se odpolední maxima dostanou na 10 stupňů. Až v závěru týdne bychom se měli dočkat teplot kolem 15 stupňů Celsia.

„Druhý týden (od 2. do 8. května) období by měl být ještě slabě podprůměrný s průměrnou týdenní maximální teplotou vzduchu v rámci Česka od 10 do 15 stupňů a průměrnou týdenní minimální teplotou kolem pěti stupňů,” uvádí výhled.

Zbývající dva týdny od 9. do 22. května by měly být teplotně průměrné až slabě nadprůměrné.

Nejvíce pršet by mělo v prvních 14 dnech, kdy meteorologové očekávají týdenní srážkové úhrny mezi 15 a 18 milimetry. Třetí týden od 9. do 15. května by měl být srážkově chudší a napršet by mělo kolem 10 milimetrů srážek.

Interval průměrných teplot se v tomto období pohybuje od 11,1 do 13,4 stupně Celsia, srážkové úhrny kolísají mezi 43 až 66 milimetry.

Reklama

Výběr článků

Načítám