Hlavní obsah

Sociálka zkontrolovala byt aktivistky, která pomáhá uprchlíkům. Vše je prý v pořádku

Právo, bja

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pracovnice brněnské sociálky zkontrolovaly ve čtvrtek byt aktivistky a dobrovolnice Evy Zahradníčkové (41). Zajímají se o ni kvůli jejím cestám do zahraničí, kam vozí humanitární pomoc pro uprchlíky. Žádné pochybení přitom nezjistily, sdělila Právu sama Zahradníčková.

Foto: Facebook Evy Zahradníčkové

Eva Zahradníčková v uprchlickém táboře Idomeni

Článek

Jak Právo v úterý informovalo, Zahradníčková musela jít v pondělí na orgán sociálněprávní ochrany dětí vysvětlovat, jak se stíhá starat o své čtyři potomky, když pomáhá uprchlíkům v řeckém táboře Idomeni.

Úřednice prý jednala jen na základě článků v médiích, které popisovaly aktivity Zahradníčkové. Podle ní byla návštěva neformální, takže z ní ani nevznikl záznam, přesto se o tři dny později úřednice vypravily k ní domů.

„Proběhlo to rychle a zběžně. Přišly nějaké dvě paní. S jednou z nich jsem jednala na úřadě, druhá pro mě byla neznámá a přišel s nimi i tajemník městské části Brno-střed, který se mi omlouval za ty obstrukce,“ uvedla s tím, že dotyčný jí i poděkoval za práci pro uprchlíky. Samotná kontrola pak podle Zahradníčkové trvala asi dvě minuty, pracovnice jí po zběžné prohlídce bytu prý řekly, že všechno je v pořádku.

Podle ní záležitost proběhla hladce i kvůli zájmu médií, která o ní informovala. „Média fungují jako hlídací pes demokracie,“ dodala.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám