Hlavní obsah

Lídrem ČSSD pro volby v Moravskoslezském kraji bude hejtman Novák

Ostrava

Moravskoslezskou ČSSD povede do podzimních krajských voleb jako lídr současný hejtman Miroslav Novák. Dvojkou a trojkou na kandidátce budou jeho nynější náměstci Jiří Martinek, který má na starosti zdravotnictví, a Daniel Havlík, v jehož gesci jsou doprava či životní prostředí.

Foto: Pavel Karban, Právo

Moravskoslezský hejtman Miroslav Novák (ČSSD)

Článek

Kandidátku schválili členové sociální demokracie v primárních volbách. Informoval o tom v neděli hejtman Novák, který je krajským předsedou strany.

Volební účast v kraji nepřesáhla 30 procent. Když je volební účast nízká, znamená to, že kandidátní listina platí tak, jak byla navržena. "Já tomu říkám takzvaně hlasování nohama. To znamená, že ti, kteří souhlasí s podobou navržené kandidátní listiny, volit prostě nejdou," řekl hejtman.

Do Senátu bude v Ostravě za ČSSD kandidovat bývalý zástupce ředitele ostravské policie a nyní vlastník bezpečnostní agentury Josef Pravda. V Bruntále se za sociální demokraty bude ucházet o křeslo v Senátu poslanec Ladislav Velebný, ve Frýdku-Místku senátor Petr Gawlas a v Novém Jičíně místní starosta Jaroslav Dvořák.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám