Hlavní obsah

Zeman je ve skvělé kondici a mohl by znovu kandidovat, říká šéf konzilia

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prezident Miloš Zeman je ve skvělé kondici a neexistuje žádná překážka, která by mu případně bránila znovu kandidovat. V rozhovoru pro časopis Týden to uvedl Martin Holcát, který vede lékařské konzilium dohlížející na Zemanův zdravotní stav.

Foto: Petr Horník, Právo

Prezident Miloš Zeman

Článek

Podle Holcáta, který působí ve Fakultní nemocnici v pražském Motole, odpovídá Zemanův zdravotní stav jeho vyššímu věku, nicméně zásadnější obtíže nemá a podle vlastního vyjádření se mu daří skvěle.

Pokud se skutečně Zeman rozhodne obhajovat prezidentský mandát, což Holcát na základě „řady signálů” předpokládá, budou lidé seznámeni s bližšími detaily prezidentova zdravotního stavu.

Lékař v této souvislosti odmítl spekulace o prezidentově duševním zdraví, které se v poslední době objevily. Podle Holcáta nemá Zeman žádné obtíže s vnímáním času ani prostoru a vždy ví, co říká.

„Mnozí mladí lidé totiž myslí daleko pomaleji a s většími obtížemi než on,” podotkl Holcát, který přiznal, že při poradách nad Zemanovou kondicí občas žasne.

Foto: Kancelář prezidenta republiky

Prezident Miloš Zeman během rekonvalescence na zámku v Lánech

Preziden je náruživým kuřákem, má kladný vztah k alkoholu, trpí cukrovkou a kvůli neuropatii nervů dolních končetin využívá při chůzi hůlku. Lékaři mu prý rovněž diagnostikovali 40procentní ztrátu sluchu. Na podzim roku 2013 si poranil koleno, kvůli čemuž byl několik týdnů odkázán na invalidní vozík.

Sám Zeman již dříve uvedl, že se k případné kandidatuře vyjádří na jaře příštího roku.

Anketa

Měl by Miloš Zeman opět kandidovat na prezidenta?
Ano
42,9 %
Ne
57,1 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 5736 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám