Hlavní obsah

Dolínek navrhne odvolání ředitele průmyslovky, kde žáci šikanovali učitelku

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Řediteli pražské Střední průmyslové školy Na Třebešíně Františku Bártlovi hrozí odvolání. Navrhnout jej chce náměstek pražské primátorky Petr Dolínek (ČSSD). Průmyslovka se do povědomí veřejnosti dostala šikanou pedagožky, kterou terorizovali žáci. Žena nedlouho poté zemřela.

Foto: Petr Hloušek, Právo

František Bártl - ředitel Střední průmyslové školy Na Třebešíně v Praze

Článek

Dolínek, který má v neúplné radě na starost i oblast školství, chce navrhnout Bártlovo odvolání na příštím zasedání rady města. To bude příští týden. V úterý školu navštíví primátorka Adriana Krnáčová (ANO) spolu s ministryní školství Kateřinou Valachovou (ČSSD).

„Existence šikany na SPŠ Na Třebešíně je nezpochybnitelná a v celé záležitosti evidentně selhaly kontrolní mechanismy uvnitř školy, přičemž ředitel školy je za jejich správné fungování osobně odpovědný,” uvedl v prohlášení.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Náměstek pražské primátorky a radní pro dopravu Petr Dolínek (ČSSD).

Vedení školy jakékoliv pochybení v případu odmítá. Případem se od minulého týdne zabývá Česká školní inspekce a magistrátní úředníci coby zástupci zřizovatele doposud tvrdili, že případné personální změny navrhnou až po jeho prošetření.

Vyšetřování zabere měsíc

Dolínek proto doufá, že výsledky šetření inspekce budou k dispozici již pro příští zasedání rady, které by mělo proběhnout v následujícím týdnu.

Náměstek ústředního školního inspektora Ondřej Andrys Novinkám minulý týden sdělil, že s ohledem na zákonné lhůty i možnosti odvolání očekává výsledek šetření zhruba do měsíce.

Konec vedení školy požaduje mimo jiné internetová petice. Pro personální změny se vyslovila i ministryně Valachová. [celá zpráva]

Související témata:

Foto: Milan Malíček, Právo

Adriana Krnáčová (ANO)

Foto: Milan Malíček, Právo

Ministryně školství Kateřina Valachová

Škola trojici studentů, kteří se měli dopouštět šikany pedagožky, podmínečně vyloučila a snížila jim známku z chování. K tomuto kroku přistoupila na základě nahrávek jejich chování.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám