Hlavní obsah

Přelom února a března bude teplý, nejchladnější bude příští týden

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Výhled na následujících 30 dní slibuje podle meteorologů nadprůměrné teploty. Průměrné až nadprůměrné by měly být během následujícího měsíce rovněž srážky. Plyne to z dlouhodobého výhledu Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). Nejchladněji by mělo být v příštím týdnu, kdy se budou teploty přes den pohybovat do sedmi stupňů Celsia. V noci bude rtuť klesat k 0 a při vyjasnění až k -5 stupňům.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

V prvním týdnu od 15. do 21. února očekávají meteorologové i nejvíce srážek. Týdenní úhrn by mohl dosáhnout hodnoty kolem 13 milimetrů.

Počasí bude v příštím týdnu ovlivňovat studená fronta a převládat bude oblačno až zataženo s občasnými přeháňkami či deštěm. Od vyšších poloh se bude jednat o srážky sněhové.

„Další týdny budou teplotně nadprůměrné až průměrné s týdenní maximální teplotou vzduchu kolem osm stupňů a průměrnou týdenní minimální teplotou kolem 0 stupňů,” uvedl ČHMÚ.

Zatímco příští týden spadne podle výhledu srážek více, období od 22. února do 6. března bude srážkově chudší.

Interval průměrných teplot se v období od 15. února do 13. března pohybuje od -1,2 do 1,7 stupně Celsia. Srážek v průměru spadne mezi 31 až 40 milimetry.

Reklama

Výběr článků

Načítám