Hlavní obsah

Ve válce s islámem jsme od 7. století, burcoval Konvička

Novinky, zpe, fia

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Islám je slabý a drží ho pohromadě strach, prohlásil ve středu předseda Bloku proti islámu (BPI) Martin Konvička na adresu druhého největšího náboženství světa a jeho téměř dvou miliard věřících. Na veřejnou diskuzi na pražském Smíchově, kterou uspořádalo hnutí Úsvit - Národní koalice ve spolupráci s BPI a hnutím Islám v ČR nechceme, přišla necelá stovka lidí.

Foto: Barbora Zpěváčková, Novinky

Na debatu Úsvitu - Národní koalice na pražském Smíchově přišla necelá stovka lidí.

Článek

Diskuzi s názvem Stop imigraci uváděl sociolog Petr Hampl. „Jsme slušní a příjemní lidé,“ řekl posluchačům s tím, že co se píše v novinách, není pravda.

Poté si vzal slovo Konvička, kterého policie vloni v listopadu za výroku vůči muslimům obvinila z podněcování k nenávisti. [celá zpráva]

„Islámská ideologie je udělaná tak, aby převálcovala cokoliv, na co narazí. Už převálcovala třeba Byzantskou říši. Válka s islámem je, a nikdy nepřestala být, už od 7. století,“ zabrousil entomolog Konvička na pole historie. (Podle historiků ovšem bylo fatálním úderem Byzantské říši zejména dobytí Konstantinopole v roce 1204 křižáky v rámci čtvrté křížové výpravy a následné občanské války. Byzanc nahradilo Osmanské impérium, které se na počátku 20. století zhroutilo pod tlakem politiky západních zemí, hlavně Velké Británie a Francie, jež si rozdělily značnou část jeho území - pozn. red.)

Konvička zmínil také silvestrovské útoky v Kolíně nad Rýnem. „Imigranti ani nemusí mít otvírací nůž. V západní Evropě už není potřeba být ozbrojený. Stačí, že jich je dost,“ podotkl k násilí, kterého se podle svědků v Kolíně a na dalších místech Německa zúčastnila asi tisícovka mužů severoafrického či arabského vzhledu. Mezi dosud zadrženými jsou většinou lidé původem z Alžírska a Maroka. Do Německa za loňský rok dorazilo zhruba 1,1 miliónu uprchlíků, zejména ze Sýrie a Afghánistánu.

Ať nám nezbourají sv. Víta, varuje šéf Úsvitu 

„V roce 2040 se může hypoteticky stát, že ve Francii nebude vládnout žádná z tradičních stran, ale jakási strana muslimského pokroku. A jako vládní strana se dostane k atomovým zbraním,“ seznámil posluchače se svým viděním budoucnosti předseda Úsvitu Miroslav Lidinský.

„Já bych hrozně nerad, aby děti mých dětí zažily, že pražský magistrát rozhodne, že svatovítská katedrála je nepotřebná a na jejím místě se postaví třeba park,“ řekl. „Nebo mešita,“ zaznělo jednohlasně v publiku.

Chlubili se Zemanem

Nápor, kterému Evropa čelila během uplynulého roku, byl podle Lidinského jenom začátek. „V roce 2015 to byl milión uprchlíků, v roce 2016 to bude už 3,5 miliónu, ale nikdo neříká, kolik to bude v letech 2017, 2018, 2019,“ řekl publiku.

Představitelé Bloku proti islámu ve středu také připomněli několik demonstrací, které za uplynulý rok pořádali. Zmínili například akci ze 17. listopadu na Albertově. Nezapomněli se pochlubit, že s nimi na jednom pódiu objevil prezident Miloš Zeman. Ten však dlouhodobě tvrdí, že nevěděl, s kým na Albertově vystupuje.

„Pan prezident se už minimálně rok před Albertovem zmiňoval o Martinu Konvičkovi. Miloš Zeman zjevně pana Konvičku znal už před tím,” odpověděl Hampl na jeden z dotazů, jak to tedy s Albertovem bylo.

Reklama

Výběr článků

Načítám