Hlavní obsah

Meteorologové očekávají spíše chladné počasí, příští týden i vydatné srážky

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Výhled počasí na následujících 30 dní slibuje podle Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) spíše podprůměrné teploty a naopak četnější srážky. Srážkově bohatý by měl být především příští týden.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Článek

„Období od 11. ledna do 7. února jako celek očekáváme teplotně slabě podprůměrné a srážkově slabě nadprůměrné,” konstatovali meteorologové.

Úvodní týden od 11. do 17. ledna by měl svými teplotami odpovídat dlouhodobým průměrům, naopak srážky by měly být četnější, než je obvyklé.

Meteorologové očekávají oblačné počasí s deštěm či přeháňkami, které mohou být nejprve v nejvyšších polohách a později i v nížinách smíšené či sněhové. Denní maxima budou postupně klesat a v závěru týdne by se již neměla dostat nad bod mrazu.

Další tři týdny by měly svými teplotami i množstvím srážek odpovídat dlouhodobému normálu. Jak však meteorologové zdůraznili, „míra nejistoty je zde velká”.

Interval průměrných teplot v období od 11. ledna do 7. února je -2,2 až -0,4 stupně Celsia, srážkové úhrny se pohybují mezi 27 a 42 milimetry.

Reklama

Výběr článků

Načítám