Hlavní obsah

Na začátku listopadu se vrátí babí léto, o víkendu bude nádherně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slunečné počasí s teplotami až kolem 16 stupňů Celsia. Tak by měl vypadat nadcházející víkend a první listopadové dny. Některé modely hovoří o tom, že tento ráz počasí by měl vydržet až do 10. listopadu, řekla Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Profimedia.cz

Článek

V pátek bude ještě zataženo s nízkou inverzní oblačností. Teploty se budou pohybovat mezi 8 až 12 stupni. Oblačnost by se měla rozpustit na severovýchodě republiky, především v Moravskoslezském a Olomouckém kraji. Pokud se vyjasní, teploty by měly vystoupit až k 15 stupňům.

Meteorologové slibují slunečnou a teplou sobotu. „Ráno bude sice mlhavo a zataženo, ale oblačnost by se měla rozpustit na jasno a polojasno. Teploty by se měly pohybovat v rozmezí 12 až 16 stupňů,“ řekla Honsová.

Podobný ráz počasí by měl panovat také v neděli. Ranní mlhy a oblačnost by se měly v dopoledních hodinách rychle rozpustit. Opět by mělo být slunečno s teplotami mezi 11 až 15 stupni.

„Ranní teploty po oba dva dny budou mezi pěti  až jedním stupněm a rychle porostou nahoru,“ dodala Honsová.

Podobné počasí bychom si měli užívat také na začátku dalšího pracovního týdne. „Některé modely předpovídají takové počasí až do 10. listopadu, zatím můžeme s určitostí říci, že sluníčko a příjemné teploty budou ještě v pondělí a úterý,“ dodala Honsová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám