Hlavní obsah

O víkendu se dočkáme slunce i příjemných teplot

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V příštích dnech se dočkáme počasí s minimem oblačnosti a příjemnými teplotami blížícími se v maximech 15 stupňům Celsia. Ráno se v nížinách bude objevovat inverzní oblačnost, která by se však měla v průběhu dne rozpouštět, informovala Novinky Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

Ve čtvrtek ještě bude převládat velká oblačnost, která se bude od západu místy protrhávat až na polojasno. Teploty by měly stoupat k osmi až 12 stupňům Celsia.

Na polojasno až skoro jasno se po mlhavém ránu protrhá oblačnost i v pátek. Minima klesnou na 7 až 13 stupňů, přes den se vyhoupnou k 9 až 13 stupňům.

„Kdo chce mít v sobotu jistotu, že si užije slunce, měl by zamířit na hory nebo alespoň do vyšších poloh,“ konstatovala Honsová. V nižších polohách bude zpočátku dne převládat nízká invertní oblačnost, která by se však měla kolem poledne protrhávat až na jasno či polojasno. Ráno bude teplota klesat na čtyři stupně až nulu, přes den se dočkáme teplot mezi 10 až 14 stupni.

Jasno nebo polojasno by mělo být rovněž v neděli. Ráno se místy opět objeví mlhy. V průběhu dne by mělo od západu přibývat oblačnosti a může se objevit i slabý déšť. Ranní minima poklesnou na pět až jeden stupeň, přes den se dostanou opět na 10 až 14 stupňů.

Rán zahalených do nízké inverzní oblačnosti se dočkáme i v příštím týdnu. Mlhavý opar by se však měl rozpouštět a přes den by mohlo být i polojasno. Ranní minima by při vyjasnění mohla klesat až k nule, přes den se teploty při zmenšené oblačnosti dostanou opět až ke 14 stupňům.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám