Hlavní obsah

Babiš: Chovanec se asi zbláznil. Slyší trávu růst

Praha
Aktualizováno

Ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD) slyší trávu růst, tvrdí vicepremiér a šéf ANO Andrej Babiš. „Asi se zbláznil,” reagoval na fotomontáž, kterou Chovanec v pondělí zveřejnil a zároveň naznačil, že si její výrobu objednal někdo z Babišova hnutí.

Foto: Petr Horník, Právo

Ministr financí Andrej Babiš (ANO)

Článek

„Chovanec se asi zbláznil, slyší trávu růst, brzy zase svolá Bezpečnostní radu státu. Je jak z pera agentury Bison a Rose,“ napsal Právu Babiš. Narážel tím na známou PR agenturu, která se ale proti spojení s politikou ohradila.

„Naše agentura se zaměřuje výhradně na public relations, tedy vztahy s veřejností. Politické PR Bison & Rose nedělá. Pan vicepremiér se zřejmě plete, anebo disponuje informacemi, které bude moci doložit,“ sdělil Novinkám mediální zástupce agentury Václav Sochor.

ČTĚTE TAKÉ
Chovanec zveřejnil obrázek, který ho měl zkompromitovat

Informace o fotomontáži překvapila i poslance hnutí. Místopředseda klubu ANO Bronislav Schwarz si zprvu myslel, že jde o žert. „Vůbec nic o tom nevím, směju se tomu. Už vidím, jak by si to naši doktoři objednávali, a Babiš už vůbec ne, tak jak ho znám,“ řekl Právu.

Konspirační teorie, míní Zlatuška

Poslanci Jiřímu Zlatuškovi zpráva přišla jako zcela absurdní. „Nechápu, kam pan Chovanec na tyto věci chodí. Že by ANO mělo čas se zabývat takovými věcmi, je úvaha zcela mimo. Spíš si myslím, že by se ministr měl věnovat svému resortu, ne konspiračním teoriím,“ podotkl.

Chovanec v pondělí dopoledne nejdřív na svůj Twitter napsal, že pracovníci mediálního domu se zájmy v politice si měli v zahraničí zadat výrobu kompro fotomontáže konkurenčního politika. „Nevěříte? Ale ANO...,“ naznačil Chovanec.

Chvíli nato fotomontáž, která ho měla kompromitovat, také zveřejnil. Šéf vnitra uvedl, že podá trestní oznámení.

Reklama

Výběr článků

Načítám