Hlavní obsah

Škola da Vinci otevřela nové prostory a čtyřleté gymnázium

Dolní Břežany

Střední, základní a mateřská škola da Vinci v Dolních Břežanech od letošního školního roku rozšířila své působiště o nové prostory, kde současně vzniklo také čtyřleté gymnázium. Škola má v současné době téměř 100 dětí a stále mezi sebe přijímá nové žáky. Škola tak dětem nabídne ideální zázemí i kreativní způsob výuky.

Škola da Vinci otevřela nové prostory a gymnáziumVideo: Novinky

 
Článek

Škola da Vinci v Dolních Břežanech vznikla již před pěti lety a v současné době v ní sbírá své vědomosti a zkušenosti téměř 100 dětí. Mateřinka má zhruba 30 dětí. Na prvním stupni je v každé třídě v průměru zhruba 15–18 dětí. Druhý stupeň má víceméně stejnou kapacitu.

„Naše škola víceméně staví na tom, že pracujeme s vnitřní motivací dětí. Je důležité, aby věděly, co dělají, proč to dělají, a aby měly chuť ty věci dělat, poznávat je a objevovat. Škola je vlastně společný projekt dospělých a dětí,” prozrazuje vizi školy ředitelka Jitka Lukešová.

„Školní rozvrh je ve škole od druhého stupně rozdělený na čtvrtletí. Dělí se na dvě části. V první jde převážně o předměty, které jsou povinné a které si musí každý student odnést od maturity. Další část se skládá z vyšší úrovně, tam si děti samy volí, co by chtěly dělat,” doplňuje.

Nově vybudovaný areál školy nabízí dětem kreativní dílny, ateliér s pecemi, hudebnu, velkou tělocvičnu, která se dá současně přetvořit na divadelní sál. Nechybí zde také netradiční prostory s bazénem. Děti mají možnost i v rámci výuky všech těchto aktivit využít.

Škola kromě běžné výuky nabízí pestrou nabídku volnočasových aktivit. Jedná se například o kroužky, jako například keramika, golf, počítače, hra na hudební nástroje, divadlo, plavání, tenis a řadu dalších.

Škola da Vinci žákům kromě klasického vzdělání nabídne i něco navíc. Umožní jim vybrat si vlastní cestu za poznáním a podpoří je v aktivitách, které žáka upoutají.

Do nově vzniklého čtyřletého gymnázia je stále možné se přihlásit, a to na oficiálním webu školy.

Reklama

Výběr článků

Načítám