Hlavní obsah

Technoparty na Teplicku se vymyká kontrole, přijelo moc lidí

Právo, Karel Otcovský, ape

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Teplice
Aktualizováno

Řádně ohlášená techno party v areálu bývalého utečeneckého tábora v Červeném Újezdu na Teplicku se začíná vymykat kontrole organizátorů. Místo čekávaných čtyř stovek návštěvníků akce dorazil desetinásobek vyznavačů elektronické hudby. Policie je v pohotovosti.

Foto: Aleš Pelikán, Právo

Techno party na Teplicku

Článek

Technaři doslova okupují okolí areálu. „Cesty jsou zacpané auty, kolem nich posedávají dredaři, vstupují na cizí pozemky, staví na nich stany, v lese zakládají táboráky a vůbec se nechovají zrovna přátelsky,“ informovala Právo paní Petra, která se kvůli množství aut jen stěží dostala k své chatě, nacházející se nedaleko místa konání akce.

„Je to šílené, nejraději bychom s rodinou odjeli, ale bojíme se o svůj majetek,“ dodala zoufale.

Foto: Aleš Pelikán, Právo

Někteří se ubytovali na trávě.

Policie připustila, že je situace v okolí areálu nepřehledná. „Hovořili jsme se starosty okolních obcí i s majitelem pozemku, který má s pořadatelem akce uzavřenou smlouvu. Organizátor přiznal, že počítal s účastí asi 400 lidí, nyní však návštěvnost odhaduje až na čtyři tisíce, včetně nemalého množství cizinců,“ řekla Právu policejní mluvčí Veronika Hyšplerová a připustila, že příjezdové silnice k areálu jsou obsypány zaparkovanými vozy účastníků akce.

Policie se podle Hyšplerová snaží zprůjezdnit silnici tak, aby po ní projely složky integrovaného záchranného systému. „V místě jsme posílili službu dopravní policie a situaci bedlivě monitorujeme,“ dodala mluvčí.

Podle registračních značek aut v okolí Červeného újezdu i podle jazyků, které tam zní, se zdá, že na techopárty dorazila většina cizinců. Krom rakouských, německých a nizozemských značek jsou často vidět i italské, španělské, francouzské či slovinské. Lidé na místě se baví, přes den ale často pospávají v autech, na zemi v okolí, stany jsou vidět i v lese.

Na příjezdu do Červeného Újezda policisté kontrolují přijíždějící auta a k areálu bývalého tábora je nepouštějí. „Snažíme se zajistit potřebný průjezd pro sanitky nebo hasiče,“ řekl Právu na místě jeden z policistů. Někteří místní si okolí svých domů ohradili páskami, aby jim auta neparkovala před domem.

Reklama

Výběr článků

Načítám