Hlavní obsah

Zeman: Řecko by mělo vystoupit z eurozóny

Novinky, zpe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Prezident Miloš Zeman vidí jako řešení řecké krize vystoupení Řecka z eurozóny. Naopak se stále domnívá, že Česká republika by do eurozóny měla vstoupit. Současná situace to však podle něj nepodporuje. Prezidentovy názory v úterý na Hradě tlumočil jeho mluvčí Jiří Ovčáček.

Foto: Petr Horník, Právo

Prezident republiky Miloš Zeman s mluvčím Jiřím Ovčáčkem

Článek

Zeman je i nadále přesvědčen, že ČR by euro přijmout měla. „Na druhé straně prezident uznává protiargument, že finanční situace Řecka nepodporuje tento vstup, protože jako člen eurozóny by Česká republika musela platit dluhy Řecka,“ uvedl Ovčáček.

Žádat českého daňového poplatníka, aby kryl dluhy jiného státu s neurovnanou hospodářskou politikou, podle Zemana není možné. „Proto pan prezident považuje za rozumné řešení vystoupení Řecka z eurozóny,“ sdělil Ovčáček.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Mluvčí dále uvedl, že prezident upozorňuje na to, že jiné země, jako například Irsko nebo Portugalsko, vyřešily své problémy, zatímco Řecko je opakovaně vyřešit nedokázalo, a proto spoléhat na jeho slib není rozumné.

Loďka v bazénu

Ovčáček se také zmínil o fotografii Andreje Babiše z bazénu ve Francii, kterou ministr zveřejnil na svém Facebooku s tím, že se připravuje na debatu s prezidentem o rozpočtu. Právě Zeman se opakovaně nechal vyfotit, jak v podobném člunu relaxuje na Vysočině.

„Dovoluji si podotknout, že lepší by byl pěkný český rybník,“ řekl mluvčí a potvrdil, že jednání ministra financí a prezidenta o rozpočtu proběhne 25. července v Lánech. Zeman také předpokládá, že se zúčastní jednání vlády na téma státního rozpočtu na rok 2016.

Anketa

Souhlasíte s přijetím eura?
ano, mělo by se přijmout co nejdříve
9,5 %
možná později
4,3 %
ne
86,2 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 1185 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám