Hlavní obsah

Literární akademie je v insolvenci a zřejmě skončí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Pražská Literární akademie je v insolvenci a čelí návrhu na konkurz. Ten podal její jednatel Miroslav Doležal, neboť dluhy soukromé vysoké školy jsou vyšší než její aktiva.

Foto: mapy.cz

Budova školy International Art Campus Prague, známé jako Literární akademie

Článek

Školou v poslední době zmítaly spory majitelů s akademickou obcí. [celá zpráva]

Ministerstvo školství se chystá škole zhruba za měsíc odebrat státní souhlas k činnosti, sdělila po jednání na ministerstvu členka akademického senátu Jana Fleglová.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Státnice se neuskuteční

Studentka Fleglová, která se aktivně angažovala v boji akademické obce proti majitelům reprezentovaným Doležalem, se při čtvrteční schůzce na ministerstvu školství dozvěděla, že škole bude brzy odebrán státní souhlas. Nebude tak moci pokračovat v činnosti.

"Máme poslední studijní týden a musíme do 22. května uzavřít semestr. Státnice se neuskuteční, to není proveditelné," řekla Fleglová.

Více než stovka studentů Literární akademie nyní hledá možnosti přestupu na příbuzné obory na jiných vysokých školách. Teoreticky by se o jejich dostudování měli postarat provozovatelé Literární akademie, ale tomu podle Fleglové studenti nevěří.

Z prodeje sešlo

Školu chtěla koupit společnost vlastnící střední a vyšší odbornou školu reklamní tvorby Michael. Od svého záměru však odstoupila  kvůli nepravdivým informacím o stavu hospodaření, které měla dostat od stávajícího majitele.

Literární akademie, která jako soukromá vysoká škola funguje od akademického roku 2001/2002, má 138 studentů. Zaměřuje se na výuku tvůrčího psaní a mediální komunikaci.

V červenci 2013 změnila oficiální název na International Art Campus Prague. Jejím většinovým vlastníkem zatím je německá společnost EDUCATIONPARTNER CAMPUS se sídlem v Hamburku.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám