Hlavní obsah

Na pražském letišti se předvedl Boeing 787 Dreamliner

Novinky, mak

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pražské letiště přivítalo letecký skvost. Ve čtvrtek ráno na Letišti Václava Havla přistál Boeing 787 Dreamliner, nejnovější přírůstek do flotily společnosti Azerbaijan Airlines.

Na pražském letišti se předvedl Dreamliner z Ázerbájdžánu Video: Novinky

 
Článek

„Pro nás je vzrušujícím zážitkem mít toto letadlo v reálném provozu na našem letišti. Dnešní let je technickým tréninkovým letem, který je primárně využit pro zácvik posádek,“ uvedl ředitel Leteckého obchodu Letiště Praha Jiří Vyskoč.

Letadlo přiletělo do Prahy krátce po půl jedenácté a zpět do Ázerbájdžánu, konkrétně do Baku, odletělo hodinu a půl po přistání. Jednalo se pouze o tréninkový a předváděcí let. Pražské Letiště Václava Havla si totiž už dříve vybrala společnost Azerbaijan Airlines jako jedno z vhodných míst, kam bude posílat své posádky pro zácvik.

„Zakoupením letounu Dreamliner jsme ukázali, že máme dlouhodobou vizi k zajišťování delších letů z Ázerbájdžánu do různých destinací. Současně máme úspěšné pravidelné lety mezi Baku a Prahou. Máme rostoucí počet turistů v obou směrech. V budoucnu snad budeme expandovat a dopravní experti prověří možnosti, jak využít tohoto typu letadla pro komerční účely,“ řekl velvyslanec Ázerbajdžánské republiky Farid Shafiyev.

Ázerbajdžánský Dreamliner má k dispozici celkem 210 sedadel. Aerolinie by měly tento typ nasadit do ostrého provozu zejména na lince Baku - New York.

Boeing 787 Dreamliner z flotily polských aerolinek LOT byl v Praze k vidění před dvěma lety, kdy byl nasazen také jako propagační typ letounu na pravidelných linkách mezi Prahou a Varšavou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám