Hlavní obsah

Sourozenci nasbírali tisíce hodin absencí ve škole

Právo, jr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tisíce hodin absencí ve školních lavicích druhého stupně základní školy nasbírali dcera a syn partnerů z Uherskohradišťska. Rodičům sdělili policisté podezření z trestného činu ohrožování mravní výchovy dítěte.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

„Podezření policisté sdělili čtyřiatřicetileté matce a pětatřicetiletému otci dětí, kteří nedbali o to, aby jejich děti řádně navštěvovaly školu. Jejich nejstarší dcera za tři školní roky chyběla v 1080 hodinách vyučování, z toho 145 hodin má neomluvených. U syna se absence za dva školní roky vyšplhala na 1069 vyučovacích hodin, z toho 131 je neomluvených. Děti chodily do školy nepřipravené a bez pomůcek. V době nemoci, kdy měly být doma, se potloukaly venku,“ sdělila mluvčí uherskohradišťské policie Milena Šabatová.

Pro představu, pokud by jeden den měly děti pět vyučovacích hodin, pak jich za celý školní rok je zhruba tisíc. Chlapec tak ve škole za dva roky chyběl polovinu vyučovacích hodin.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Rodiče nespolupracovali se školou a neposílali své děti k opravným zkouškám. „V několika případech je na skutečnost upozorňovala škola včetně oddělení sociálněprávní ochrany dětí. Dokonce již dvakrát byli potrestáni přestupkovou komisí a vždy slíbili nápravu. V jednu chvíli se zdálo, že si vše vzali k srdci a situace se začala zlepšovat. Bohužel ne nadlouho. Jejich lhostejnost se vrátila do starých kolejí. Za to, že dětem umožnili vést zahálčivý život, jim nyní hrozí až pětileté vězení,“ uvedla mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám