Hlavní obsah

Zeman dostal v Kazachstánu bednu koňského masa, věnoval ji Kmoníčkovi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prezident Miloš Zeman dostal při návštěvě Tádžikistánu a Kazachstánu netradiční dary v podobě bedny koňského masa a bedny jablek. Zatímco jablka podle svých slov postupně rozděluje, koninu věnoval šéfovi svého zahraničního odboru Hynku Kmoníčkovi, neboť sám prý koňské maso nejí.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Prezident Miloš Zeman dostal od kazašského prezidenta Nursultana Nazarbajeva jablka a bednu koňského masa.

Článek

"Dary, které jsem dostal, byly poměrně originální. Je to bedna jablek a bedna koňského masa," uvedl Zeman, jehož obdaroval kazašský prezident Nursultan Nazarbajev.

"Vzhledem k tomu, že koňské maso nejím, ale můj ředitel zahraničního odboru Hynek Kmoníček koňské maso přímo miluje, tak celou bednu koňského masa dostal on. A pokud jde o ta jablka, ta postupně rozděluji," dodal prezident, který dostal rovněž obraz.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

On sám věnoval kazašskému hostiteli pohár broušeného skla a láhev becherovky. Nazarbajev několikrát navštívil lázně v Karlových Varech, kde se becherovka – označovaná jako třináctý léčivý pramen – vyrábí.

Reklama

Související témata:

Související články

Zeman doporučuje Ukrajině finlandizaci

Prezident Miloš Zeman si nemyslí, že by se Ukrajina měla v budoucnu stát členem Severoatlantické aliance (NATO). Podle jeho názoru by měla být neutrálním...

Kmoníček neuspěl ve sporu o výživné na děti

Ředitel zahraničního odboru Kanceláře prezidenta republiky Hynek Kmoníček neuspěl u Ústavního soudu (ÚS) se stížností proti odmítavému postoji soudů na snížení...

Výběr článků

Načítám