Hlavní obsah

Vojáci už střeží muniční areál ve Vrběticích

Právo, Aleš Fuksa
Zlín

K muničnímu skladu ve Vrběticích na Zlínsku se po zhruba sedmi letech od zrušení vojenské posádky Bohuslavice nad Vláří vrátila armáda. První tři desítky vojáků jsou od úterního rána v prostoru areálu, kde 16. října vybuchl jeden ze skladů munice firmy Imex Group. Oblast bude hlídat celkem sto vojáků.

Foto: Aleš Fuksa, Právo

Vojáci s policisty v okolí areálu hlídkují společně.

Článek

„Prvních sedmadvacet vojáků ze 7. mechanizované brigády konkrétně ze 71. mechanizovaného praporu z Hranic na Moravě posílilo v souladu s rozhodnutím vlády v úterý 4. listopadu v sedm hodin ráno v prostoru policisty. Jejich úkolem bude ve spolupráci s Policií ČR a Vojenskou policií zajistit střežení vnějšího perimetru prostoru,“ informovala Právo mluvčí generálního štábu Jana Růžičková.

Záběr jedné z explozí ve VrběticíchVideo: Policie ČR

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Již od minulého týdne působí na místě jednotka Vojenské policie se systémem ostrahy a monitorování. Vojenská policie je také připravena na vyžádání poskytnout dopravně-pořádkové hlídky na případný doprovod munice a další specialisty.

Záběry pyrotechniků při zásahu ve VrběticíchVideo: Policie ČR

Armáda podle Růžičkové dále poskytla k likvidaci munice trhací jámu ve Vojenském výcvikovém prostoru Libavá.

„Do Vrbětic jsme připraveni na vyžádání poskytnout na záchranné a likvidační práce ženijní jednotku 15. ženijního pluku s potřebnými specialisty a další síly a prostředky podle konkrétních požadavků a úkolů vlády,“ dodala Růžičková.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám