Hlavní obsah

Týden bude zamračený a deštivý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nadcházející týden se bude odehrávat ve znamení velké oblačnosti a deště, nicméně nastupující podzim zatím někde zapomněl očekávané ochlazení. Pranostika hovořící o tom, že na svatou Terezu leze mráz po střechách, je protentokrát úplně mimo, i ranní minima se totiž budou držet kolem deseti stupňů, řekla Novinkám Dagmar Honsová z Meteopressu.

Foto: Mike Hutchings, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Oblačnost a srážky s sebou přinese studená fronta pomalu postupující přes západní Evropu k východu. Vzduch k nám ale stále proudí od jihozápadu, teploty proto zůstanou na hodnotách, které jsou pro tuto sezónu netypicky vysoko. Deštníky ovšem přijdou vhod až do víkendu.

Pondělí bude ještě skoro jasné až polojasné a přinese příjemné teploty mezi 18 až 22 stupni. Večer ale začne frontové oblačnosti přibývat a na západě se objeví první dešťové přeháňky.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

úterý už se obloha zatáhne, v Čechách bude zataženo s deštěm nebo přeháňkami, na Moravě a ve Slezsku nebudou srážky tak výrazné. Teploty ale zůstanou vysoko, ranní neklesnou pod 14 až 10 stupňů, nejvyšší odpolední vystoupí na 16 až 20.

Ve středu se o slovo přihlásí nevýrazný výběžek vyššího tlaku vzduchu, takže bychom se mohli dočkat oblačné až polojasné oblohy, po ránu s mlhami a teplotami mezi 12 až 8 stupni, odpoledne opět v rozmezí 16 až 20.

Čtvrtek a pátek přinesou oblačnosti nejvíce, doprovázet ji budou občasné dešťové přeháňky. Ranní minima 13 až 9, nejvyšší odpolední teploty vystoupí na 15 až 19.

O víkendu se oblačnost protrhá a maximální teploty budou opět šplhat ke dvaceti stupňům.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám