Hlavní obsah

O víkendu přijde babí léto a vydrží

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O víkendu i v příštím týdnu se dočkáme babího léta. Převládat bude minimum oblačnosti a odpolední teploty budou stoupat až k 24 stupňům Celsia, sdělila Novinkám Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„V průběhu čtvrtka bude přes naše území přecházet brázda nízkého tlaku vzduchu, kterou však v pátek vystřídá teplá fronta,” konstatovala Honsová.

Ve čtvrtek se odpolední maxima dostanou na 13 až 17 stupňů, den na to již na 15 až 19. Na severu či severovýchodě se po oba dny mohou objevit přeháňky, oblačnost se však může v odpoledních hodinách místy protrhávat.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

V sobotu bude převažovat oblačno či polojasno, přeháňky se budou vyskytovat již pouze v horských oblastech a odpolední maxima vystoupají na 16 až 20 stupňů. Ráno bude teplota klesat na 12 až osm stupňů.

Na neděli připadá svátek svatého Václava, s nímž se tradičně pojí období babího léta, které se letos skutečně dostaví. Bude jasno či polojasno, ráno se budou objevovat mlhy a teploty klesnou na devět až pět stupňů. Přes den se však dostanou na 18 až 22 stupňů.

Podobný charakter by si mělo počasí udržet i v příštím týdnu. Ranní mlhy bude přes den střídat jasná či polojasná obloha. V pondělí a úterý se budou ranní minima pohybovat v rozmezí 11 až sedmi stupňů, ve středu se dostanou na 13 až devět a přes den se dočkáme teplot v intervalu 20 až 24 stupňů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám