Hlavní obsah

ČSSD chce zatočit s drogami a podpořit české pěstitele proti řetězcům

Novinky, Václav Lang

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Premiér Bohuslav Sobotka představil na sobotním zasedání Ústředního výkonného výboru ČSSD druhou část kampaně strany. Zatímco v první se ČSSD pochlubila, co se jí podařilo ve vládě prosadit, nyní se zaměřuje na blízkou budoucnost. V té chtějí sociální demokraté zatočit s drogami, lichvou a kriminalitou a podpořit české potraviny proti nadnárodním řetězcům.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Bohuslav Sobotka na jednání Ústředního výkoného výboru ČSSD

Článek

Za první prioritu označil Sobotka boj proti kriminalitě. „Je nutné, aby policie pokračovala v tvrdém tažení proti výrobcům a dealerům drog,“ prohlásil.

K tomu by mělo pomoci zavedení registru přestupků, k potírání daňové kriminality má vést zavedení zákona o prokázání původu majetku. Sobotka si přeje také tvrdší postup proti lichvě a zneužívání exekucí, rád by také nasadil více policistů do problémových lokalit.

Další prioritou ČSSD pro nadcházející období je posílení ekonomiky. „Naším cílem je, aby vláda realizovala prorůstovou politiku a garantovala, že česká ekonomika neporoste jenom letos,“ sdělil premiér a zdůraznil nutnost lepšího čerpání evropských peněz a následného zrychlení výstavby dopravní infrastruktury.

Větší regulace řetězců

Posílit by se měla také ekonomická diplomacie v zemích, jako je Indie, Brazílie nebo některé jiné země Latinské Ameriky.

Sobotka hovořil také o vyšší podpoře českých potravin a regulaci nadnárodních řetězců, tak aby vůči malým pěstitelům nebyly v dominanci. Stát podle něj musí garantovat kvalitu potravin: „Spotřebitel musí mít v každé chvíli informace o tom, odkud potraviny pochází, z čeho se skládají.“

Jako poslední prioritu jmenoval Sobotka podporu sociálního bydlení. ČSSD by podle něj ráda obnovila půjčky pro mladé rodiny na nové byty.

Reklama

Související články

ČSSD se dotahuje na ANO

ČSSD se podle volebního modelu společnosti Median dotahuje na vedoucí hnutí ANO. To by aktuálně ve volbách získalo 22 procent, zatímco sociální demokraté by...

Výběr článků

Načítám