Hlavní obsah

Zeman podepsal výjimku pro učitele bez kvalifikace

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prezident Miloš Zeman ve středu podepsal novely dvou zákonů. Jde o normu stanovující výjimky pro pedagogy bez patřičného vzdělání.

Foto: Petr Horník, Právo

Prezident Miloš Zeman

Článek

Podle novely školského zákona budou moci na školách bez adekvátního vzdělání zůstat pedagogové nad 55 let s alespoň dvacetiletou praxí, rodilí mluvčí a na částečné úvazky i odborníci z praxe. Na základě zákona se na ně i po 1. lednu příštího roku bude pohlížet jako na kvalifikované.

Na školách, kde je nedostatek kvalifikovaných pedagogů, budou moci dočasně učit i lidé bez kvalifikace. V okamžiku, kdy vedení sežene kvalifikovaného vyučujícího, jejich výjimka skončí.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Novelu prosadil ministr školství Marcel Chládek (ČSSD) v reakci na existenci 18 000 učitelů, kteří si do letošního jara nedoplnili vzdělání, ačkoliv na pedagogické studium měli deset let.

Reklama

Výběr článků

Načítám