Hlavní obsah

Středočeský hejtman Petera se vzdá poslaneckého mandátu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Středočeský hejtman Miloš Petera (ČSSD) vyslyší stranické doporučení týkající se kumulace funkcí a vzdá se ve čtvrtek poslaneckého mandátu. Nahradit by jej měl stranický kolega Zdeněk Syblík. Hejtman to v pondělí oznámil novinářům.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Hejtman Středočeského kraje Miloš Petera

Článek

Nedávno zvolený hejtman už dříve oznámil, že chce rezignovat na poslanecký mandát nejpozději k 31. srpnu, do té doby se měl jeho první náhradník Syblík rozhodnout, zda funkci přijme.

"Nemohu mluvit za kolegu Syblíka, ale poslední informace je, že to přijal, a vím, že už ho kontaktovala Poslanecká sněmovna," uvedl Petera.

Rezignace bude podle Petery učiněna notářským zápisem, který musí být doručen předsedovi Sněmovny. To vše se podle hejtmana stane ve čtvrtek.

Post nymburského starosty obhajovat nebude

Petera je zároveň starostou Nymburka, funkci ale na podzim nebude obhajovat. Poslanecký mandát nechtěl složit okamžitě, protože měl prý v dolní komoře ještě rozpracovány některé úkoly v rozpočtovém a zemědělském výboru.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Josef Řihák

Petera koncem června v hejtmanském křesle nahradil stranického kolegu Josefa Řiháka, který vyhověl výzvě spolustraníků a rezignoval. [celá zpráva]

Předtím Petera působil v čele kraje jako náměstek hejtmana pro dopravu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám