Hlavní obsah

Ministr Chládek si v rámci boje proti ALS na hlavu vylil kbelík vody

Výzvu podpořit mezinárodní kampaň v boji proti amyotrofické laterální skleróze (ALS) v pátek vyslyšel i ministr školství Marcel Chládek (ČSSD). Před sídlem ministerstva v Praze si podle pravidel kampaně vylil na hlavu kbelík ledové vody. Kampaň má zajistit peníze na léčbu nemoci a upozornit veřejnost za závažnost této smrtelné nemoci.

BEZ KOMENTÁŘE: Ministr Marcel Chládek splnil výzvuVideo: Novinky

 
Článek

Ke světovým celebritám, které se v rámci akce Ice Bucket Challenge polily ledovou vodou, se v poslední době zařadili i někteří politici. Naposledy tak učinil ministr školství Chládek. Toho do akce nominoval trenér české fotbalové reprezentace Pavel Vrba. Chládek se před úkonem přiznal, že se mu do toho vůbec nechce.

Zároveň nominoval předsedu olympijského výboru Jiřího Kejvala, reprezentačního brankáře Petra Čecha a herce Jaroslava Sypala.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Foto: Petr Horník, Právo

Ministr školství Marcel Chládek (ČSSD)

Před českým ministrem si na hlavu vylil kbelík i slovenský prezident Andrej Kiska. "Celá kampaň vypadá jako zábava, ale není tomu tak. Ačkoliv se už léta věnuji nemocným v Dobrém andělovi, o této nemoci, přiznávám, jsem mnoho nevěděl. Polít se ledovou vodou je to nejmenší, co se dá pro lidi trpící touto nemocí udělat," uvedl Kiska.

BEZ KOMENTÁŘE: Slovenský prezident Andrej Kiska na sebe vylil kýbl s vodou

Osoby, které tímto způsobem kampaň podpořily, mají zároveň vyzvat další dobrovolníky, kteří pokud výzvu nevyslyší, musí na konto boje s ALS zaplatit sto dolarů.

Prezident Miloš Zeman se akce zúčastnit nehodlá. V pátek to oznámil jeho mluvčí Jiří Ovčáček: "Pan prezident se v tuto chvíli neplánuje k této akci připojit."

Polít se nechal také kontroverzní starosta Toronta, Boltem vyzvaná ministryně a George W. BushVideo: President George W. Bush

Řada lidí vyzvala k podpoře také amerického prezidenta Baracka Obamu. Ani ten však výzvy nevyslyší, jak oznámil bez zdůvodnění Bílý dům. Z jiných amerických politiků si na sebe vylil kbelík vody exprezident George Bush či guvernér státu New Jersey Chris Christie.

Reklama

Výběr článků

Načítám