Hlavní obsah

Klasnová vystoupila z Věcí veřejných, bude kandidovat sama

Právo, kab
Praha
Aktualizováno

Bývalá poslankyně a místopředsedkyně Věcí veřejných Kateřina Klasnová ve čtvrtek oznámila svůj odchod ze strany. Krok zdůvodnila nelibostí ze spojení části VV s hnutím Úsvit přímé demokracie v loňských podzimních volbách do Sněmovny. V komunálních volbách v Praze bude kandidovat do zastupitelstva Prahy 1 jako nezávislá za občanský spolek Pro Jedničku.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Kateřina Klasnová

Článek

„Od okamžiku spojení části VV s hnutím Úsvit v předčasných parlamentních volbách marně přemýšlím, co jsou dnešní VV a jaké je jejich směřování. Odpovědi nenacházím, a proto jsem se rozhodla nebýt již véčkařkou,“ oznámila Klasnová ve své tiskové zprávě.

O svém kroku již před několika týdny prý informovala předsedu strany Jiřího Kohouta. V nadcházejících komunálních volbách chce kandidovat do zastupitelstva Prahy 1 jako nezávislá kandidátka za občanský spolek Pro Jedničku.

„Spolek jsem spoluzakládala a mám tu čest být jeho předsedkyní. Nezávislí kandidáti z Pro Jedničku, z. s., nyní sestavují kandidátku a jednají i o případné koaliční spolupráci. O výsledcích budeme samozřejmě včas informovat,“ uvedla.

Kateřina Klasnová byla poslankyní v letech 2010 až 2013, místopředsedkyní Věcí veřejných a předsedkyní poslaneckého klubu VV.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám