Hlavní obsah

Žádné velké překvapení, komentuje Sobotka termín voleb

Novinky, Václav Lang
Praha

Pro premiéra Bohuslava Sobotku (ČSSD) není velkým překvapením, že by první kolo senátních voleb a komunální volby měly být 10. a 11. října. Toto datum připustil v pondělí prezident Miloš Zeman.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Bohuslav Sobotka, Pavel Bělobrádek a Andrej Babiš na tiskové konferenci po jednání vlády s Asociací krajů ČR.

Článek

„Není to žádné velké překvapení,“ zhodnotil Sobotka pravděpodobný termín, kdy se opět zpřístupní hlasovací urny. „Za sociální demokracii s takovýmto termínem nemáme žádný problém,“ dodal.

Podotkl, že výsledky komunálních voleb zejména naznačí, jak dobře byly dosud obce vedeny, ČSSD podle něj bude chtít obhájit svou silnou pozici.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Čím později, tím lépe, řekl Babiš

První vicepremiér Andrej Babiš prohlásil, že čím později se budou volby konat, tím je to pro hnutí ANO lépe. Hnutí se potýká s přílivem uchazečů o členství, žadatele ale zdlouhavě prověřuje. Babiš řekl, že kandidátku postaví ANO jen tam, kde budou přesvědčeni, že bude kvalitní.

Chtějí se také poučit z kampaně pro nedávné volby do Evropského parlamentu, za kterou Babiš zkritizoval místní organizace. Prý kampaň nevedly dobře a myslely prý jen na podzimní volby do komunálu.

Také lidovci chtějí podle předsedy Pavla Bělobrádka upřednostnit kvalitu před kvantitou a v některých obvodech kandidátky nepostaví. Rádi by se vrátili do zastupitelstev ve větších sídlech, jako jsou České Budějovice, Pardubice nebo Plzeň.

Reklama

Výběr článků

Načítám