Hlavní obsah

V Čechách hrozí bouřky, u Strakonic napršelo za hodinu 40 mm

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) v pondělí odpoledne vydal výstrahu před silnými bouřkami, které se objevují a mohou dále objevovat v západní polovině Čech.

Foto: ČHMÚ

Bouřky se podle snímku v radarů držely nad Strakonickem

Článek

„Jihozápadně od Strakonic se udržuje téměř bez pohybu silná bouřka. Z radarových měření vyplývá, že v oblasti mohlo za hodinu napršet kolem 40 milimetrů, z Volyně jsou potvrzeny kroupy o velikosti dva až tři centimetry,” konstatovali meteorologové.

Lokální bouřka na Strakonicku pravděpodobně nezpůsobila žádnou rozsáhlejší materiální škodu. "Hasiči zasahovali jen na dvou místech, ale nešlo o nic výjimečného. Žádný nárůst výjezdů kvůli bouřce jsme nezaznamenali," řekla ČTK mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Podobně silné bouřky se podle nich mohou objevovat v západní polovině Čech až do pondělního večera.

Silná bouřková oblačnost se během odpoledne vytvořila i nad Prahou a jihozápadní částí středních Čech a také na Chomutovsku.

V uplynulých dnech, kdy republiku zasáhly vydatné deště, naměřili meteorologové místy srážky až 120 milimetrů. Jednalo se však o souhrn za 24 hodin.

Reklama

Výběr článků

Načítám