Hlavní obsah

ANO chce ministerstvo dopravy, podle Babiše je v kolapsu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Předseda ANO 2011 Andrej Babiš prohlásil v pátek na tiskové konferenci, že jeho hnutí bude usilovat o resort dopravy, neboť se podle něj nachází ve špatném stavu. Naopak nepřímo připustil, že ministerstvo vnitra přenechá sociální demokracii. Ovšem s tím, že by některé agendy přešly pod ministerstvo financí, které si ANO rovněž nárokuje.

Foto: Petr Horník, Právo

Andrej Babiš

Článek

Babiš v pátek kritizoval stav na ministerstvu dopravy, které je podle něj v kolapsu. Na dotaz, zda tedy bude mít hnutí o resort zájem, uvedl: "Samozřejmě. Resort dopravy je v kolapsu. Nevykupují se pozemky, nic se nestaví. Ministerstvo dopravy se chová divně, máme různé signály o korupci."

Šéf hnutí dodal, že má ANO do čela resortu několik kandidátů. Zřejmě ale hnutí nominuje nestraníka. Vážným kandidátem hnutí na tento post je podle dřívějších informací bývalý vedoucí odboru dopravy Středočeského kraje Pavel Čihák. Kromě něj by v čele úřadu mohli stanout také poslanci Martin Kolovratník a Richard Brabec.

Co se týče dopravy, Babiš se nechal slyšet, že zřejmě navrhne zřízení vyšetřovací parlamentní komise k projektu dálnice D 47. "Tam se chystá nějaká prasárna," tvrdí Babiš.

Související témata

Foto: Petr Horník, Právo

Andrej Babiš

Foto: archiv, Právo

Ano, politické hnutí

Rovněž nepřímo naznačil, že by jeho hnutí mohlo přenechat ministerstvo vnitra sociální demokracii. "Můžeme o něj (vnitro) usilovat, ale jsme realisti, máme své limity," konstatoval. ANO by podle něj ale chtělo, aby agendy, jako jsou centrální nákupy a elektronizace státní správy, přešly pod ministerstvo financí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám