Hlavní obsah

Metrostav se kvůli Blance obrátil na rozhodčí soud

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Stavební firma Metrostav podala k Rozhodčímu soudu při Hospodářské a agrární komoře ČR žalobu, jíž se na hlavním městu Praha domáhá zaplacení částky 2,155 miliardy korun za práce provedené na tunelu Blanka.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Tunel Blanka

Článek

Mluvčí společnosti František Polák řekl Právu: „Navrhujeme zkrácené řízení.“ Podle něho by ve zkráceném řízení mělo padnout rozhodnutí do čtyř měsíců. Zda se ale zvolí rychlejší forma projednávání, záleží na rozhodcích. Očekává se, že na arbitrážní soud se obrátí i hlavní město.

Primátorův náměstek Jiří Nouza (TOP 09) avizoval, že Praha bude po arbitrech žádat posouzení, zda smlouva s Metrostavem na tunely Blanka z roku 2006 platí či ne. I v tomto případě lze čekat návrh na zkrácené řízení.

Po stavební stránce, již měl na starost Metrostav, je asi šestikilometrový tunelový komplex Blanka v Praze téměř hotov. Zbývají práce asi za miliardu korun, Metrostav  7. prosince práce zastaví, ačkoli v jednáních s Prahou pokračuje. Práce na technologiích, které provádí firma ČKD DIZ, by se zastavit neměly.

Zda se tunel autům otevře na přelomu dubna a května příštího roku, jak Praha chtěla, není jasné. Dílo na trojském břehu Vltavy nemá jasné pokračování.

Obyvatelé Libně se obávají velmi vysoké dopravní zátěže.

Reklama

Výběr článků

Načítám