Hlavní obsah

Silnice ve Středočeském kraji jsou vymrzlé, varovali silničáři

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Silničáři ve Středočeském kraji nabádali ve středu ráno k opatrnosti řidiče na rychlostních silnicích R4, R6, R7 a R10, které jsou vymrzlé. Ze stejného důvodu jsou pouze s opatrností sjízdné silnice druhých a třetích tříd na Mělnicku, Mladoboleslavsku, Rakovnicku a Praze-východ. Na dalších silnicích v České republice může ležet rozbředlý nebo zmrzlý sníh.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Ilustrační foto

Článek

Se zvýšenou opatrností jsou sjízdné silnice nižších tříd v Jizerských horách a na Jablonecku v Libereckém kraji. Je na nich zledovatělá vrstva sněhu krytá posypem.

Ráno se srazil u Stružince na Semilsku autobus s osobním autem, podle policie se ale nehoda obešla bez zranění. Další nehoda se stala na silnici 270 u Ralska, kde se auto střetlo se zvěří. I tato nehoda se obešla bez zranění.

Silnice ve vyšších polohách Jesenicka a Šumperska po úterním sněžení pokrývala ve středu ráno vrstva rozbředlého sněhu a na cestách ve vyšších polohách se drží ujetý sníh krytý inertním posypem. Silnice jsou proto sjízdné se zvýšenou opatrností. V ostatních částech Olomouckého kraje jsou vozovky většinou holé a suché.

Na horách potrápí zbytky sněhu

S opatrností jsou sjízdné také silnice v Jihočeském kraji. Ve vyšších polohách na nich podle dispečinku zimní služby správy a údržby silnic leží ujetá vrstva sněhu krytá posypem. Někde mohou komunikace po chemickém ošetření namrzat. Podobné je to například v Královéhradeckém kraji.

Holé silnice převažují v Ústeckém a Plzeňském kraji. V obou případech ale leží zbytky sněhu na silnicích ve vyšších polohách, tedy v Krušných horách respektive na Šumavě.

Na silnicích ve výše položených oblastech Pardubického kraje leží místy vrstva uježděného sněhu. Vozovky také namrzají nebo jsou zledovatělé. Se sněhem musejí řidiči počítat na Hlinecku, v okolí Lanškrouna, Litomyšle, Svitav, Moravské Třebové, Poličky a Žamberka. Na Chrudimsku, Svitavsku, Moravskotřebovsku, v Železných horách a Vysokomýtsku silnice namrzají nebo je pokrývá vrstva zledovatělého sněhu.

Zledovatělá vrstva sněhu krytá posypem leží na silnicích druhé a třetí třídy na Vsetínsku. Komunikace první třídy v regionu pokrývají zbytky rozbředlého sněhu nebo jsou holé, mokré a po chemickém ošetření. Ostatní vozovky ve Zlínském kraji jsou holé, suché nebo vlhké a sjízdné bez omezení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám