Hlavní obsah

Zima se ujímá vlády, sněžit bude od 600 metrů

Novinky, val

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

V některých krajích České republiky v pondělí od rána sněžilo. Podle Dagmar Honsové z Meteopressu nebude ale sníh v tomto týdnu výjimečným úkazem, padat totiž bude už v oblastech od 600 metrů nad mořem. Teploty přitom nepřesáhnou osm stupňů Celsia.

Foto: Petr Horník, Právo

Sníh zasáhne i níže položená místa.

Článek

Vlivem studeného vzduchu, který k nám vane od severozápadu, v pondělí po ránu na horách mrzlo, v nížinách se teploty pohybovaly těsně nad bodem mrazu. Odpoledne se maxima pohybovala mezi 4 až 8 stupni Celsia. Tyto teploty vydrží po celý týden.

Díky oblasti vysokého tlaku vzduchu bude nejméně oblačným dnem z celého týdne úterý, bude polojasná nebo skoro jasná obloha. Ráno mohou teploty klesnout až k -3 stupňům Celsia, na Karlovarsku a Ústecku dokonce až k -6 stupňům. Ojediněle se mohou vyskytnout také mrznoucí mlhy.

Nízké teploty do konce týdne

Ve středu bude přes Českou republiku přecházet studená fronta, kvůli které bude převládat zataženo s deštěm a přeháňkami. Na horách přitom budou srážky sněhové. Ráno naměříme 2 až -2 stupně Celsia, může se tvořit náledí.

Čtvrteční den bude oblačný s deštěm nebo přeháňkami. Sníh může padat už od 500 metrů. Ranní minima se budou pohybovat mezi 1 až -3 stupni. Odpoledne naměříme 3 až 7 stupňů.

Až do konce týdne bude charakter počasí velmi podobný. Podle Honsové bude převládat velká oblačnost s přeháňkami, které budou zhruba od 700 metrů sněhové. Ranní teploty se budou pohybovat kolem nuly, odpolední nepřekročí 8 stupňů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám