Hlavní obsah

Úsvit si zvolil šéfa klubu a přichystal návrh zákona o obecném referendu

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Poslanecký klub hnutí Úsvit přímé demokracie Tomia Okamury si v úterý na úvodním zasedání za předsedu zvolil Radima Fialu. Poslanci již připravili návrh zákona o obecném referendu a chtějí předložit rovněž novely zákonů o hmotné nouzi a spotřebitelském úvěru, oznámil šéf hnutí Tomio Okamura.

Foto: Milan Malíček, Právo

Tisková konference poslaneckého klubu Úsvit přímé demokracie Tomia Okamury

Článek

Vedle zákona o obecném referendu hodlá hnutí novelou zákona o hmotné nouzi zabránit sestěhovávání sociálně slabých zastropováním doplatků na bydlení na úroveň ceny obvyklé, jak ji stanoví cenové mapy ministerstva pro místní rozvoj.

Okamura uvedl, že strana by ráda měla alespoň jednoho šéfa výboru a svého zástupce ve vedení Sněmovny. O konkrétních jménech Okamura hovořit nechtěl a odkázal na jednání s partnery ve Sněmovně. „Diskuse v klubu ještě nebyla ukončena,” dodal Okamura.

K otázce zadržení šéfa VV Víta Bárty, který za Úsvit kandidoval v Plzeňském kraji, Okamura uvedl, že jej od voleb neviděl a o kauze nemá informace.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám