Hlavní obsah

ČSSD bude jednat o Haškovi, zvolí nástupce Kajnara

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Jihomoravský výkonný výbor ČSSD by měl v pondělí v 16:00 začít projednávat návrh na odstoupení místopředsedy strany Michala Haška, poslance Jeronýma Tejce a také senátora Zdeňka Škromacha z funkcí ve vedení strany. Uvedl to člen výboru a poslanec Ivan Ohlídal.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Michal Hašek

Článek

Ohlídal zdůraznil, že Hašek se tím, že tři dny lhal spolustraníkům i veřejnosti o své povolební schůzce s prezidentem Milošem Zemanem, stal nevěrohodným. Podle něj proto „nemá ve vrcholné politice co dělat”. Kromě Ohlídala návrh předloží ČSSD Blanensko a pravděpodobně i další okresní organizace z regionu.

Organizace Brno-venkov ale Haška vyzvala, aby ve stranické funkci do připravovaného sjezdu ČSSD zůstal. Jde o Haškovu domovskou organizaci.

Moravskoslezští sociální demokraté si v Havířově na Karvinsku zvolí nové vedení. Dosud v čele krajské ČSSD stál ostravský primátor Petr Kajnar, který se dostal do otevřeného střetu se spolupracovníky poté, co nezískal místo na kandidátní listině pro předčasné volby.

Jednat bude i pražská ČSSD.

Reklama

Výběr článků

Načítám