Hlavní obsah

Šéf lidovců chce urychleně jednat se Sobotkou i Haškem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek by se chtěl ještě v pondělí sejít s šéfem ČSSD Bohuslavem Sobotkou a jeho zástupcem Michalem Haškem, kteří se dostali do otevřeného sporu. Bělobrádek se chce informovat o situaci v sociální demokracii ještě před tím, než začnou vyjednávání o případné vládě.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Předseda lidovců Pavel Bělobrádek na čtvrteční tiskové konferenci.

Článek

Hašek se už podle informací Novinek obrátil na Bělobrádka i šéfa hnutí ANO Andreje Babiše, jednání by mohla začít v úterý.

"Rád bych se informoval z první ruky, co se v sociální demokracii děje. Protože pro nás je ta situace nepřehledná a vyjednávat v situaci, kdy nevíme, jestli náhodou nedojde k nějakému štěpení uvnitř poslaneckého klubu sociální demokracie, nemá žádný smysl," řekl v pondělí odpoledne Bělobrádek.

"Pro KDU-ČSL je prioritou prosadit vlastní volební priority, ve kterých nehodlá ustupovat. Kvůli situaci uvnitř ČSSD by vyjednávání se sociální demokracií v současnosti bylo velmi obtížné. Při respektu k rozhodnutí ČSSD o složení vyjednávacího týmu počkáme do vyjasnění celé situace," konstatoval za lidovce jejich mluvčí a nově zvolený poslanec Daniel Herman.

Související témata:

Foto: Michaela Říhová, Právo

Místopředseda ČSSD Bohuslav Sobotka

Foto: Jan Handrejch, Právo

Prezident Miloš Zeman předal při příležitosti státního svátku 28. října 2013 nejvyšší státní vyznamenání. Na snímku Pavel Bělobrádek s manželkou.

Slabý volební výsledek sociální demokracie vedl k nedělní výzvě předsednictva ČSSD na Sobotku, aby odstoupil z funkce šéfa sociální demokracie. Sobotka to odmítl a hovoří o puči. Jeho rivalové naopak říkají, že se jednalo o demokratické rozhodnutí předsednictva a Sobotka prý ztratil sebereflexi. Předsednictvo Sobotku odvolalo z vyjednávacího týmu o možném kabinetu.

Reklama

Související články

Zeman: Sobotka by měl jít

Prezident Miloš Zeman v neděli vyzval předsedu ČSSD Bohuslava Sobotku, aby vyvodil osobní odpovědnost z nízkého volebního zisku a rezignoval na funkci v čele...

Výběr článků

Načítám