Hlavní obsah

Každý hajzl se tady ohání morálkou, řekl Zeman v dobré povolební náladě

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prezident Miloš Zeman má za to, že slovo morálka je jedním z nejčastěji zneužívaných slov v české politice. Odmítl tak dotaz v Otázkách Václava Moravce, zda nepovažuje kandidaturu některých členů úřednické vlády a blízkého spolupracovníka prezidenta za SPOZ za nemorální.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Prezident Miloš Zeman

Článek

„Slovo morálka je jedním ze nejzneužívanějších slov v české politice,” opáčil Zeman na dotaz, zda považuje za nemorální, že ministři úřednické vlády premiéra Jiřího Rusnoka  i hradní kancléř Vratislav Mynář kandidovali za SPOZ. Někteří ministři zároveň využívali úřední maily k předvolební propagaci, čímž porušovali program vlastní stany.

„Každý hajzl se ohání morálkou,” odtušil prezident. „Nejmorálnější projevy v poslanecké Sněmovně pronášel David Rath,” dodal Zeman, který nevidí nic nemorálního na tom, když vysoký státní úředník kandiduje, když mu to zákon umožňuje.

„Něco jiného je, když je slovo morálka v programu a něco jiného je, když morálky má v každém projevu plná ústa člověk, který pak zajímavým způsobem přijímá krabice od vína,” odtušil Zeman s poukazem na program SPOZ a Rathovu kauzu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám