Hlavní obsah

V jihočeských barech frčí předvolební drink Kuba libre

Právo, Pavel Orholz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Úřadující předseda a jednička ODS v Jihočeském kraji Martin Kuba rozjel o víkendu originální kampaň. Jako barman roznáší drink Kuba libre a diskutuje s hosty.

Foto: Pavel Orholz

Martin Kuba v písecké Laguně

Článek

„Mladí lidé chtějí volit především pravici a někteří přímo naši ODS,“ sdělil Kuba Právu v sobotu v píseckém klubu Laguna. Odkázal, že mírně upravený název nápoje Kuba libre obsahuje slovo svoboda i jeho jméno.

„Přijde nám symbolické setkávat se s mladými lidmi u tohoto nápoje, protože po volbách by v případě vítězství KSČM a ČSSD mohli o určité svobody přicházet,“ vysvětlil Kuba motiv. Čekaly na něj servírky v modrých tričkách s nápisem Kuba libre a hned se ptal po zástěře. Potom už začal míchat a roznášet mezi hosty.

„Určitě je to daleko lepší kampaň než například někde na náměstí. Každý si může uvědomit, v čem se liší ODS od KSČM nebo od sociálních demokratů. Jejich představitelé dělají setkání s dechovkou, zatímco občanští demokraté vyrážejí za svými voliči do barů a nočních podniků,“ řekl jeden z hostů Petr Masťa.

Návštěvníci nápoj odmítali jen výjimečně. „I po takové době v politice je to chlap jako my. U našeho stolu byl asi patnáct minut a odpověděl mi naprosto na všechno, co mě zajímalo. Na co jsem se ptal, vám ale neřeknu,“ uvedl jeden z hostů Laguny.

Lídři ODS se vůbec přestěhovali z náměstí do hospod a klubů. Někteří i za pípu. Plzeňský lídr Jiří Pospíšil točí pivo.

Koho to zajímá? Předvolební klip Jiřího Pospíšila

Ve volebním spotu nazvaném Koho to zajímá?, který je parodií na scénku z filmu Život Briana britské kultovní skupiny Monty Python, se ODS snaží vysvětlit hospodským diskutérům, že vláda pravice jim ve skutečnosti zvýšila životní úroveň. [celá zpráva]

A lídr středočeské kandidátky Petr Bendl nahrál CD countryových písní, které křtil v restauraci Jalta.

Lídryně Miroslava Němcová měla před několika dny mítink s občany ve vinohradské restauraci. Jako by ODS chtěla napodobit akci „Na pivo s Karlem“, kterou provozuje šéf TOP 09 Karel Schwarzenberg.

Související témata

Reklama

Výběr článků

Načítám