Hlavní obsah

Fašistická kur.., píše mladý komunista exposlankyni Černochové z ODS

Právo, Novinky, tin, val

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Exposlankyně ODS a starostka Prahy 2 dostala vulgární e-mail, který zveřejnila na svém facebookovém profilu. Je to údajně odveta za to, že měla zavolat policii na úterní shromáždění mladých komunistů na pražském náměstí Míru. Komunistický svaz mládeže se od činu distancoval.

Foto: Petr Horník, Právo

Starostka Prahy 2 Jana Černochová (ODS)

Článek

E-mail má předmět „komunista“ a je plný vulgarit a urážek. „Nazdar, ty fašistická kur.., ještě jednou na nás zavoláš policajty, tak si tě najdem a tlamu ti rozbijem,“ vyhrožuje Černochové pisatel.

Foto:

Podle Černochové je pisatelem zřejmě mladý komunista Aleš Rozsíval z Prostějova, který je tímto stylem komunikace s politiky známý. Zřejmě totožný autor údajně psal Černochové, ať „chcípne na rakovinu dělohy“, když předkládala uzákonit den upálení Jana Palacha jako významný den.

Policie prý přijela sama

„Je neuvěřitelné, že se někdo k takovým odpornostem může snížit. Na to nemám jak reagovat,“ řekla Právu starostka.

Černochová se hájila tím, že policisty na akci mladých komunistů nezavolala a že městská a státní policie přijela sama. Komsomolci měli shromáždění povolené. „Přes dva zákazy vjezdu najeli přes tramvajové koleje a před chodník s náklaďákem před kostel, kde za chvíli začínala bohoslužba. Řvali něco v němčině, měli vlajky s hákovými kříži. V tu chvíli jsem ani nevěděla, že to jsou mladí komunisté. Policie už tam dávno byla,“ řekla Černochová Právu.

Shromáždění levicových extremistů se na náměstí Míru konalo v rámci mezinárodní akce „Třídní boj místo světové války“, kterou uspořádal Komunistický svaz mládeže společně se svým německým protějškem.

KSČM i KSM se distancují

Předseda okresního výboru v Olomouci Alexander Černý se od mladých komunistů důrazně distancoval. „Tahle organizace má tendenci chovat se nesmírně agresivně,“ řekl Novinkám. Komsomolci už podle něj KSČM svým jednáním několikrát poškodili.

„Jejich způsob komunikace je hrůzostrašný, jejich vulgarismy odsuzujeme. KSČM si zakládá na tom, že se dvacet let chováme slušně, korektně, nikoho neurážíme, nikoho neprovokujeme,“ dodal.

I samotní mladí komunisté se ale od e-mailu distancují. "E-mail nese znaky antikomunistické provokace. Spojování e-mailu a jeho autora s Komunistickým svazem mládeže je konstruktem, který se nezakládá na pravdě," napsal Novinkám Jan Kamenický z Komunistického svazu mládeže.

Chtějí omluvu

Podle něj Rozsíval není členem KSM. „Jedná se o člověka, od kterého se v Prostějově distancovalo už mnoho lidí i organizací a je zcela neodůvodněné jeho akce spojovat s kýmkoliv jiným než jen s ním samotným," dodal.

Naopak napadl Černého za jeho ostrá slova vůči KSM, citovaná Novinkami. "Očekáváme, že nám poslanec Černý, který by měl veřejně vystupovat vybaven ověřenými informacemi, svá slova vysvětlí a omluví se za ně," uvedl Kamenický.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám