Hlavní obsah

Řápkovou prý do čela kandidátky ODS nepustila zvažovaná podpora klausovců

Právo, Jan Martinek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poslankyně Ivana Řápková měla být v čele kandidátky ODS v Ústeckém kraji, přesto překvapivě oznámila, že kandidovat nebude. Podle dobře informovaného zdroje Řápkovou „zařízlo” vedení strany poté, co vyšlo najevo, že jednala s lidmi kolem exprezidenta Václava Klause, jehož pravicový projekt chtěla podpořit.

Foto: Právo

Ivana Řápková.

Článek

"Řápková se sešla s lidmi kolem Klause, a někdo se to dozvěděl, takže ji na kandidátku nepustili. Takhle se vedení ODS bude mstít i dalším bývalým poslancům. Odnesou to minimálně ještě dva ze Středočeského kraje," řekl Právu zdroj blízký ODS.

Středočeský regionální sněm se koná v úterý večer. Do uskupení, které dostalo název Hlavu vzhůru!, a Klaus jej nakonec pouze podpořil, mělo podle něj vstoupit deset lidí z bývalého poslaneckého klubu ODS.

Ti, kdo šíří takové fámy, by asi potřebovali psychiatra.
Ivana Řápková

Řápková to na dotaz Práva popřela. Podle svých slov oznámila, že svou kandidaturu stáhla sama, protože necítila dostatečnou podporu. "Chtěla jsem být lídrem, a v této složité situaci pro ODS jsem si řekla o stoprocentní podporu. Když jsem zjistila, že se pro mě vyslovilo pět oblastí z osmi a tři nikoliv, tak jsem včas informovala vedení regionu, že kandidovat vůbec nebudu. Jsem maximalistka," řekla Právu Řápková. "Ti, kdo šíří takové fámy, by asi potřebovali psychiatra," uvedla.

Řápková nepopřela, že s lidmi kolem Klause skutečně jednala. "V této době mě oslovilo více subjektů a mluvila jsem s více lidmi. To bych se musela bát potkat se s někým na ulici, aby z toho někdo něco nevyvozoval," řekla Řápková.

Související témata

Foto: Šárka Tonarová, Právo

Chomutovská starostka Ivana Řápková

Foto: Jan Handrejch, Právo

V Ústeckém kraji nebude už kandidovat ani exposlanec Jan Kubata ( měl podle informací médií při hlasování o Rusnokově vládě také odejít ze sálu společně s Tomášem Úlehlou a Janem Floriánem, nakonec si to ale rozmyslel), ani Jiří Šulc.

Reklama

Výběr článků

Načítám