Hlavní obsah

Začátek týdne bude deštivý

Novinky, val

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Zatímco první dva dny nového týdne bude doprovázet převážně zatažená obloha a chladnější teploty, ve středu by se mělo vrátit slunce a s letním počasím můžeme počítat minimálně do neděle. Novinkám to řekla Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

V pondělí je převážně zataženo a místy mohou přijít i bouřky.

Článek

Českou republiku ovlivňuje v těchto dnech studená fronta, která ale po úterním ránu odezní. Pro milovníky léta je proto pondělí nejhorším dnem celého týdne. Převážně bude zataženo, postupně bude přibývat déšť a vyskytnout se mohou také bouřky. V Čechách naměříme 21 až 25 stupňů Celsia, na Moravě ještě teploty dosáhnou až k 32 stupňům.

V úterý bude zpočátku ještě zataženo až oblačno s občasnými přeháňkami. Odpoledne ale bude oblačnosti ubývat až na polojasno. Po odchodu studené fronty bude ale do České republiky vát studený vítr, který srazí teploty na 19 až 22 stupňů.

Ochlazení bude nicméně krátké. Už ve středu se podle Honsové vrátí letní teploty, které by měly vydržet až do neděle. Ve středu naměříme 21 až 25 stupňů, obloha bude polojasná.

Chladná budou rána

Podobně tomu bude také v závěru pracovního týdne. Ve čtvrtek a v pátek bude polojasno nebo skoro jasno. Ve čtvrtek se teploty budou pohybovat mezi 22 až 26 stupni, v pátek poskočí na 23 až 27 stupňů.

Převážně polojasno bude také o víkendu, kdy se mohou jen ojediněle vyskytnout místy přeháňky. Teploty se vyšplhají až na 28 stupňů Celsia.

Chladná však budou rána, kdy od středy začnou teploty klesat pod 10 stupňů Celsia. Nejčastěji se podle meteoroložky budou pohybovat v rozmezí od 12 do 8 stupňů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám