Hlavní obsah

Poslanci chtějí schválit už jen dvě novely, ostatní zákony půjdou k ledu

Současná Sněmovna by před svým rozpuštěním měla projednat a schvalovat již pouze dvě novely. Jednou je návrh, který má omezit podporu nově spouštěných obnovitelných zdrojů energie, druhou zákon o odkladu převodu distribuce sociálních dávek ze státu na kraje. Po úterním jednání vedení Sněmovny to oznámili její místopředseda Lubomír Zaorálek (ČSSD) a místopředseda klubu ODS Jan Čechlovský.

Foto: Petr Horník, Právo

Článek

Na programu nynější sněmovní schůze je ještě pětice norem v úvodním kole projednávání. Patrně budou vyřazeny. Jde například i dlouho připravovaný zákon o státních úřednících, tři zdravotnické novely a poslanecká předloha, jež by snížila náklady vymáhání některých bagatelních pohledávek.

Dnes odpoledne čekají poslance druhá čtení novel zákonů o podporovaných zdrojích energie a o sociálních službách, v nichž mohou předkládat pozměňovací návrhy. Závěrečné schvalování by se mělo uskutečnit v pátek dopoledne.

Odpoledne potom začne mimořádná schůze k rozpuštění dolní komory. Pokračovat by měla podle informací ze Sněmovny příští týden v úterý, kdy by se o návrhu mělo také hlasovat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám