Hlavní obsah

Víkend bude konečně letní, i s bouřkami

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V závěru pracovního týdne i o nadcházejícím víkendu by měly povětšinou panovat příjemné teploty, které přes den nebudou klesat pod 20 stupňů Celsia. V průběhu noci z pátku na sobotu bude přes naše území přecházet studená fronta, kterou budou v jižní polovině území doprovázet silné bouřky, řekla Novinkám Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Článek

Čtvrtek nabídne jasno či polojasno beze srážek. Více oblačnosti se začne na jihu republiky objevovat ve večerních hodinách, kdy se mohou ojediněle objevit i slabé srážky. Teploty se dostanou na 22 až 26 stupňů.

"Ve čtvrtek a v pátek bude pocitovou teplotu snižovat čerstvý vítr, který bude v nárazech dosahovat rychlosti až 20 metrů za sekundu (72 kilometrů v hodině)," řekla Honsová.

V pátek bude pokračovat polojasno s odpoledními teplotami mezi 21 a 25 stupni. "V průběhu noci z pátku na sobotu bude přes naše území od jihu až jihozápadu přecházet frontální systém, který budou místy doprovázet silné bouřky," dodala Honsová s tím, že ojediněle mohou být doprovázeny přívalovými srážkami i krupobitím. Během bouřek by mohlo za hodinu napršet až 30 milimetrů srážek.

Fronta se nad Českou republikou dlouho nezdrží. Srážky by měly v průběhu soboty ustávat a vrátit by se znovu mělo polojasno s teplotami mezi 19 a 24 stupni.

V neděli by již mělo převažovat počasí s minimem oblačnosti a odpoledními maximy mezi 22 až 26 stupni. Večer začne od západu přibývat oblačnosti, objeví se srážky a místy i bouřky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám