Hlavní obsah

Zeman navštíví v úterý schůzi Sněmovny

Právo, ada, nig

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prezident Miloš Zeman navštíví v úterý Sněmovnu. Účastí na schůzi dolní komory završí své návštěvy nejvyšších ústavních institucí. Prezident se již účastnil jednání vlády, Senátu, navštívil Ústavní soud a nyní ho čeká právě Sněmovna.

Foto: Petr Horník, Právo

Schůzi Sněmovny navštíví Zeman v jejím začátku

Článek

Z připraveného programu vyplývá, že v poledne Zeman poobědvá se členy vedení dolní komory a předsedy poslaneckých klubů a po začátku schůze pronese projev.

Podle mluvčí Hradu Hany Burianové chce prezident informovat např. o složení sboru svých poradců.

Návštěva se dala čekat, vědí poslanci

„Je to logické, návštěva se dala očekávat poté, co už byl na vládě i v Senátu,“ řekl Právu místopředseda komory Lubomír Zaorálek (ČSSD). Na květnovou schůzi pozvala prezidenta předsedkyně Sněmovny Miroslava Němcová (ODS). Ta už před časem Právu řekla, že pokud nevyjde iniciativa z Hradu, pošle prezidentské kanceláři pozvání.

Podle ní prezident nicméně dostává pozvánku na každou schůzi komory a záleží na něm, kdy usoudí, že pro něho může být program zajímavý.

Nepředpokládá se přitom, že by poslanci vedli k vystoupení prezidenta rozpravu. Podle nepsaných pravidel většinou hlava státu po svém vystoupení před poslanci nebo senátory krátce nato jednání opouští.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám