Hlavní obsah

Majetek europoslance Ransdorfa jde do dražby

Právo, Jan Martinek

Europoslance za KSČM Miloslava Ransdorfa dostihla exekuce a nyní už i dražba majetku. Kvůli sedmnáctimiliónovému dluhu zřejmě přijde o dva domy. A nyní je známo už i datum dražby. Ransdorfův majetek přijde do aukce 26. června v sídle Exekutorského úřadu Praha 2 v pražské Krči.

Foto: Lukáš Táborský, Právo

Europoslanec Miloslav Ransdorf

Článek

Podle údajů uvedených na stránkách Prahy 2 se bude dražit dům v Praze-Libuši se zahradou (532 metrů čtverečních), jehož vyvolávací cena je šest miliónů korun, minimální příhoz bude 100 tisíc. Znalecký posudek odhadl cenu nemovitosti na devět miliónů korun.

Společně s ním se bude dražit byt v pražských Záběhlicích, na jehož adrese je Ransdorf hlášen. Cena je odhadnuta na 2,3 miliónu, vyvolávací bude 1,5 miliónu s minimálním příhozem 25 000 korun.

Ransdorf dluží celkem sedmnáct miliónů, z toho tři milióny spořitelnímu a úvěrovému družstvu Unibon, které je momentálně v likvidaci právě proto, že jeho dlužníci nedokázali splácet vysoké částky, které si od záložny půjčili. Peníze získané z dražby dvou domů půjdou právě na splacení dluhu u Unibonu.

Sedm miliónů dluží podnikateli i kamarádovi

Komunistický europoslanec kromě toho dluží sedm miliónů ostravskému podnikateli Miroslavu Branovi a dalších sedm svému někdejšímu příteli, podnikateli blízkému ČSSD Vratislavu Šlajerovi. Ten půjčil Ransdorfovi před deseti lety 700 tisíc na stavbu vily, které Ransdorf nezaplatil. Penále se vyšplhalo na sedm miliónů.

„Nechci se vůbec k tomu závazku vyjadřovat, s věřiteli se jedná,“ komentoval situaci Ransdorfův právník Roman Havlín.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám