Hlavní obsah

Náměstek odpovědný za registr vozidel rezignoval

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Náměstek ministerstva dopravy Miroslav Drobný, který je odpovědný za centrální registr vozidel, opustí na konci února úřad. Drobný to uvedl v pondělí, ještě v pátek přitom rezinaci odmítal.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Kvůli problémům s registrem musela loni zasahovat i policejní hlídka, která umravňovala naštvané řidiče.

Článek

"Na funkci náměstka jsem s panem ministrem (Zbyňkem Stanjurou) domluvený rezignovat ke konci února," řekl v pondělí Drobný. Důvody odchodu blíže nespecifikoval.

Už v pátek se objevila informace o tom, že kvůli nefunkčnosti registru Drobný rezignoval, ten to ale v pátek večer popřel. [celá zpráva]

Drobný v pozici náměstka ministra působil od loňského dubna, kdy jej do úřadu přivedl Stanjurův předchůdce Pavel Dobeš. V jeho kompetenci byla správa vnitřních záležitostí ministerstva a oblast legislativy.

Podle serveru Aktuálně.cz je pravděpodobné, že Drobného odchod má souvislost s otálením při vypisování výběrového řízení na správce registru vozidel. Ten nyní spravuje společnost ATS - Telcom.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám