Hlavní obsah

Odsouzený poslanec Pekárek už má výzvu k nástupu do vězení

Právo, Radim Vaculík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Pravomocně odsouzený poslanec Roman Pekárek (ODS) si v pondělí vyzvedl na poště výzvu středočeského soudu k nástupu do vězení. Právu řekl, že za mříže v daném termínu nastoupí. Odmítl však sdělit, ve které věznici si má pětiletý trest za korupci odpykávat.

Foto: Milan Malíček, Právo

Poslanec Roman Pekárek (ODS)

Článek

Podle mluvčí středočeského krajského soudu Zuzany Steinerové běží Pekárkovi pětidenní lhůta od převzetí zmíněné výzvy, během níž by se měl odsouzený dostavit do věznice k nástupu výkonu trestu. Do této lhůty se však nepočítá víkend, tudíž má Pekárek čas odejít za mříže nejpozději v pondělí 18. února, sdělila Právu Steinerová.

„Ano, je pravda, že jsem si výzvu soudu dnes vyzvedl na poště,“ uvedl v pondělí Pekárek. Na dotaz Práva, zda tedy počítá s nástupem do vězení, reagoval: „Nic jiného mi nezbývá. Zachovám se podle té výzvy, co se dá jiného dělat.“

Na další otázku, jakou věznici pro výkon trestu mu soud určil, však nechtěl odpovídat. „Obsah dopisu, který je soukromý, si nechám pro sebe,“ konstatoval Pekárek.

Pekárek byl odsouzen k pěti letům vězení za přijímání úplatku a zneužívání pravomoci veřejného činitele. Jako bývalý kolínský místostarosta nabídl podle obžaloby podnikateli Petru Ličkovi, že za miliónový úplatek zařídí prodej pozemků za nižší cenu, než se počítalo v městském rozpočtu. Pekárkovi se podle žalobce podařilo o transakci přesvědčit městskou radu i zastupitelstvo.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám