Hlavní obsah

Ve vedení strany chce ostravská ČSSD Zaorálka, Kajnara a Fojtíkovou

Právo, tom

Sociální demokraté z Ostravy na své okresní konferenci navrhli na post předsedy strany Bohuslava Sobotku. Podporu v boji o vedoucí posty na celostátním sjezdu ČSSD, který se v příštím roce bude konat právě v Ostravě, získali o víkendu také Lubomír Zaorálek, ostravský primátor Petr Kajnar, Lenka Fojtíková, Adam Rykala a Ivo Hařovský.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Lubomír Zaorálek (ČSSD) ve Sněmovně

Článek

Delegáti okresní konference se sešli v Kulturním domě AKORD v Ostravě-Zábřehu. Na programu měli především volbu delegátů na krajskou i celostátní konferenci a volbu svých delegátů, kteří se budou ucházet o vedoucí pozice v ČSSD.

„Delegáti jednoznačně navrhli na předsedu strany Bohuslava Sobotku, na prvního místopředsedu Lubomíra Zaorálka, ten získal i nominaci na post místopředsedy strany. Také primátor Ostravy Petr Kajnar se bude ucházet o pozici místopředsedy, spolu s ním předsedkyně ostravských Sociálnědemokratických žen Lenka Fojtíková,“ upřesnil předseda ostravské ČSSD a poslanec Parlamentu ČR Adam Rykala. Také on získal mandát ucházet se o pozici v předsednictvu ČSSD.

„Do ústředního výkonného výboru delegáti zvolili Iva Hařovského. Zároveň konference navrhla výměnu svých zástupců ve vyšších stranických orgánech, kde nyní působí bývalí náměstci primátora Jiří Srba a Aleš Boháč. Tito se totiž před časem vzdali, pro ztrátu podpory, svých náměstkovských funkcí,“ doplnil Rykala.

Reklama

Výběr článků

Načítám