Hlavní obsah

Listopad proprší, sníh by se mohl přihlásit až v závěru

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Meteorologové očekávají v listopadu nejčastěji oblačno či zataženo s deštěm či přeháňkami. Sněhové srážky by se měly objevovat pouze na horách, v závěru měsíce se však budou sněhové přeháňky vyskytovat i v nížinách, uvádí dlouhodobý výhled Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

Úvodní dekáda od 1. do 10. listopadu nabídne nejčastěji oblačno až zataženo, na většině území s občasným deštěm. "V druhé polovině období na horách přechodně srážky smíšené nebo i sněhové," očekávají meteorologové.

V noci budou teploty klesat na osm až dva stupně, přes den se dostanou na pět až 11, uprostřed období možná i 14 stupňů Celsia.

V období od 11. do 20. listopadu bude opět převládat oblačno. Přechodně může být i zataženo s nízkou oblačností, kterou doprovodí déšť či mrznoucí mrholení. Na horách se může jednat o sněžení.

Noční nejnižší teploty budou nejčastěji kolísat mezi třemi a minus třemi stupni, denní vystoupají  na dva až osm stupňů. Při zmenšené oblačnosti může být i 11 stupňů.

Závěr měsíce od 21. do 30. listopadu slibuje podle předpovědi zataženo až oblačno s občasným deštěm, který postupně nahradí sněhové přeháňky. V úplném závěru měsíce by mělo být oblačnosti méně.

Noční teploty se budou nejprve pohybovat mezi třemi a minus třemi stupni, koncem měsíce však spadnou na minus jeden až minus sedm stupňů. Přes den budou šplhat na dva až osm stupňů, postupně však pouze na minus dva až čtyři stupně.

Reklama

Výběr článků

Načítám