Hlavní obsah

EK obnovila proplácení dvou operačních programů, do Česka přišlo 43 miliard

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Evropská komise obnovila platby v operačních programech Životní prostředí a Doprava. Na účty již doputovalo 43 miliard korun. Platby byly v minulosti pozastaveny kvůli problémům na české straně. V úterý o tom informoval mluvčí ministerstva financí Ondřej Jakob.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Jakob řekl, že komise schválila a proplatila žádosti ministerstva o proplacení 876,4 miliónu eur (asi 21,7 miliard korun) za program Životní prostředí a 845,8 miliónu eur (asi 21 miliard) za Operační program Doprava.

Proplácení Operačních programů pozastavila Evropská komise v červnu 2011. Česká strana se zavázala provést finanční opravy. "Operační programy nepřichází o žádné prostředky ze své alokace, budou však muset předložit nové projekty tak, aby celková částka byla vyčerpána," upřesnil mluvčí.

V období 2007 až 2013 může Česko získat z Bruselu zhruba 800 miliard korun. Celkem úřady příjemcům dotací proplatily od roku 2007 do začátku letošního července 348,3 miliardy korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám